Transport en logistiek uitbesteden

Het uitbesteden van je logistieke processen en transport bij een transportbedrijf kan een twijfelpost vormen. Je geeft een deel van je controle uit hand. Het is belangrijk om je goed in te lezen over welke mogelijkheden er zijn als het aankomt op het gebied van transport uitbesteden. Er zijn ook veel aanbieders die jouw hun diensten willen aanbieden. Vaak kun je gratis een offerte aanvragen, zo kun je voor jezelf vergelijken. Maak vooraf voor jezelf ook een overzicht om inzichtelijk te krijgen welke processen je geschikt acht om uit te besteden. Verlies daarbij de toekomst niet uit het oog, kan het logistieke bedrijf jouw groei aan?

Transport uitbesteden - de voordelen!

Er zitten voordelen aan transport uitbesteden. Hieronder volgt een opsomming:

  • Jij kunt je focussen op je core business. De afhandeling wordt gedaan door een derde partij zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent.
  • Het geeft je minder stress. Doordat je niet alles meer alleen draagt, ontstaat er ruimte. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen meer de maken over of je genoeg mankracht hebt om je zendingen te verwerken of dat je genoeg opslagcapaciteit hebt. Dit wordt voor je uit handen genomen.
  • Financiele voordelen. Het uitbesteden van je logistiek en transport zorgt ervoor dat je geen investeringen hoeft te doen in opslagruimte en vervoersmiddelen.
  • Je ontvangt kwaliteit. Je geeft een deel van je business uit handen. Dit komt in handen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze werkzaamheden en dit werk graag doet. Dit verhoogt de kwaliteit van jouw dienstverlening.

Besparen op tijd, energie en kosten

Wanneer je op dit moment nog zelf de logistiek van je bedrijf verzorgt, weet je hoeveel tijd en energie hierin gaat zitten. Het verpakken, verwerken en versturen van pakketten neemt veel tijd in beslag. Door transport uit te besteden kun jij je richten op andere werkzaamheden zoals het vergroten van je zichtbaarheid en klantcontact. Creëer succesvolle logistiek!

De consument verwacht korte levertijden

Vandaag de dag draait onze economie 24/7 en hebben klanten hoge eisen. Ook als het aankomt op levertijden. Logistieke afhandeling is echt een vak apart, zeker in deze tijd. Het inschakelen van een logistieke partner is een hele verstandige en effectieve keuze die bijdraagt aan de optimalisatie van je dienstverlening. Wanneer ga jij je transport uitbesteden?

HB Logistiek biedt de mogelijkheid om jouw te ondersteunen in je logistieke proces. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op