Opslag en handling

Het logistieke proces heeft de laatste jaren een sterke groei doorstaan. Vanwege deze groei is ook de hoeveelheid mogelijkheden sterk toegenomen. In dit artikel staan we stil bij de zaken opslag en handling en wat deze voor invloed hebben op de logistieke dienstverlening van vandaag de dag.

Opslag

Zoals de naam wellicht al deels doet vermoeden heeft opslag betrekking op het dan wel tijdelijk als permanent opslaan van goederen op een speciaal daarvoor bestemde locatie. Afhankelijk van het product, de hoeveelheid en tijdsduur van opslag zijn er diverse mogelijkheden omtrent de opslag van producten. Van containers tot aan magazijnen en huurunits. Ze kunnen allemaal uitstekend gebruikt worden voor de opslag van goederen. De opslag van goederen extern onderbrengen kan een uitstekend alternatief zijn wanneer jezelf niet beschikt over voldoende opslagruimte. Ook kan het extern onderbrengen zorgen voor orde en netheid in het eigen magazijn. Voor de opslag van producten worden doorgaans logischerwijs wel de nodige kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren naarmate de hoeveelheid producten die opgeslagen worden en de tijdsduur.

Handling

Het uitvoeren van handling heeft betrekking op het herlabelen en ompakken van jouw producten. Het herlabelen van producten is het opnieuw toekennen van een specifieke code aan een product. Deze code kan gezien worden als een etiket waaraan een product herkend kan worden. Ieder product beschikt zodoende ook over een identieke code. Dankzij deze code is het eenvoudig om producten snel te kunnen identificeren. Met name wanneer je beschikt over een groot magazijn met producten is het een voordeel wanneer je binnen één oogopslag weet waar bepaalde producten zich bevinden.

Het ompakken van goederen is nodig wanneer producten bijvoorbeeld in een nieuwe verpakking geplaatst dienen te worden of wanneer een product van een grote verpakking naar een stukverpakking dient te worden omgepakt. Dit werk dient zowel snel als nauwkeurig te gebeuren. Je moet namelijk voorkomen dat tijdens het ompakken bepaalde producten terechtkomen in verpakkingen die daar niet voor bestemd zijn.

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op