Goederenvervoer

Binnen de wereld van goederenvervoer wordt de wijze van vervoer bepaald op basis van de aard van de goederen, de herkomst en de uiteindelijke bestemming van de goederen. Zo vindt het nationale, internationale en continentale goederenvervoer doorgaans plaats via de weg, het water of het spoor. Bij internationaal goederenvervoer wordt doorgaans de zee- of luchtvaart gehanteerd. In dit artikel kom je meer te weten over de wereld van het goederenvervoer bij HB Logistiek.

Goederenvervoer – een korte introductie

Zoals reeds vermeldt heeft goederenvervoer betrekking op transport die plaatsvindt middels wegen, water, spoor of de lucht. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een strenge regelgeving over de hoeveelheden die per product vervoerd mogen worden, is er sprake van een garantie omtrent de veiligheid van goederenvervoer. Doordat Nederland beschikt over ruim 115 000 kilometer aan wegen kan er in Nederland voldoende gebruik gemaakt worden van goederenvervoer per weg. Echter mag niet al het vrachtverkeer binnen Nederland gebruikmaken van van deze wegen. Zo mogen zwaar beladen vrachtwagens of vrachtwagens die bijzondere of gevaarlijke stoffen slechts bepaalde routes hanteren en dienen kwetsbare gebieden vermeden te worden. Het uitgebreide wagenpark van HB Logistiek garandeert dat er op correcte wijze route / goederenvervoer plaats kan vinden.

Goederenvervoer neemt toe

Het vervoeren van goederen behoort tot de logistieke dienstverlening van bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie. Binnen deze vorm van vervoer is de behoefte aan informatie van groot belang. De afgelopen jaren hebben er diverse ontwikkelingen plaatsgevonden binnen de wereld van (internationaal) goederenvervoer. Hieruit kan geconcludeerd worden dat er momenteel sprake is van een stijging van de hoeveelheid goederenvervoer die jaarlijks plaatsvindt. De sterke toename aan internationale handel heeft hier ook nadrukkelijk mee te maken.

Weten wat HB Logistiek voor jou kan betekenen op het gebied van goederenvervoer? Neem gerust contact met ons op!

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op