Geconditioneerd vervoer en transport 

Ben jij op zoek naar geconditioneerd vervoer? HB Logistiek biedt de mogelijkheid aan om gebruik te maken van geconditioneerd vervoer om te transporteren naar landen binnen Europa. Bij HB Logistiek leggen wij voornamelijk de focus op de Benelux en Duitsland. Het leveren van maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor iedere levering en dit geldt hetzelfde voor geconditioneerd vervoer! 

Wat is geconditioneerd vervoer?

Er zijn verschillende manieren van het verplaatsen van producten, waarbij de aard van het product voor grote invloeden zorgt voor het type transport. Denk hierbij aan grondstoffen via schepen, vliegtuigen of via bulktransport. De omstandigheid van een grondstof of product dient juist te zijn en dit geldt hetzelfde bij geconditioneerd transport. Hierbij draait het om het koel houden van de levering, zoals bij het transport van levensmiddelen. Een ander woord wat de Nederlander er vaak aan geeft, is koeltransport, maar dit concept ligt vaker breder dan dat sommige mensen denken. Het is namelijk een zeer risicovol transport met name als er niet aan de voorwaarden wordt gehouden. 

Concept van geconditioneerd transporteren 

Ieder transport binnen dit concept heeft elk een bijzondere eis door de omstandigheden waaronder het product vervoerd moet worden, dit kan van medicatie tot zelfs een orgaan zijn. Het zit zeer verschillend en daarom is geconditioneerd vervoer minder eenvoudig dan op eerste oog lijkt. 

Er komen verschillende aspecten kijken bij deze vorm van transport. Onder andere de isolatiewaarde, temperatuurbereik, aard van het voertuig worden weergeven op het product. Dit wordt gedaan aan de hand van een ATP-sticker en deze zijn zeer belangrijk om het product in de juiste conditie te bewaren en te transporteren. 

Bij HB Logistiek zijn er speciale protocollen vastgesteld die speciaal bezighouden met geconditioneerd vervoer. Dit zijn de HACCP  protocollen en hier dient een bedrijf aan te doen om deze vorm van transporteren toe te passen in het bedrijf. HB Logistiek neemt deze vorm van transporteren zeer serieus en vinden het belangrijk dat de producten in de juiste conditie aankomen op de gewenste locatie. 

Vervoer van levensmiddelen 

Een veelvoorkomend aspect in Nederland is het produceren en distribueren van levensmiddelen. HB Logistiek biedt hiervoor logistieke oplossingen, namelijk geconditioneerd vervoer. Het is namelijk belangrijk dat de juiste voorwaarden gehanteerd worden om de levensmiddelen en ander bederfelijk in de juiste conditie te leveren. 

Bij deze transportlevering worden zaken als kwaliteit en houdbaarheid als zeer belangrijk ervaren. Dit mag namelijk niet beschadigen door middel van het transport. Dit wordt bij vele nogal gezien als een uitdaging om de producten schadeloos te bezorgen, zonder dat er extra tijd aan verzadigd word. De producten moeten allereerst goed verpakt en gezekerd zijn en het moet geen extra moeilijkheden bieden met het laden en lossen. Bij vloeibare producten kan schudden de kwaliteit van het product beïnvloeden en dit moet dus voorkomen worden tijdens het transport. 

Bij geconditioneerd transport komen veel aspecten als een stabiele temperatuur en dergelijke aan bod. Hierdoor worden er speciale eisen gesteld aan het transport. HB Logistiek biedt deze levering aan met een chauffeur die bewust is van de aard van de levering en ook de voorwaarden van het laden en lossen. Hierdoor blijven de producten in de juiste conditie. 

Ben jij geïnteresseerd in geconditioneerd vervoer? Neem contact op met HB Logistiek en samen zorgen wij ervoor dat de producten in de juiste staat geleverd worden! 

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op