Distributie

Het vervoeren van stukgoederen valt onder distributievervoer. Een voorbeeld van distributievervoer is het vervoeren van stukgoederen op pallets. Als je kijkt naar fijnmazige distributie zijn dat in de regel goederen die afgeleverd moeten worden bij meerdere adressen.

HB Logistiek ook actief in distributievervoer

Reguliere distributie vindt zowel in het binnenland als buitenland plaats. Ook HB Logistiek transporteert zowel nationaal als internationaal. Eigenlijk zijn transport en distributie beide een onderdeel van de logistiek keten. Logistiek is de hoofdcategorie waarin transport en distributie slechts een onderdeel zijn.

Zowel transport als distributie behoren tot de logistieke afdeling. Binnen deze afdeling wordt het algehele proces onderverdeeld in fases met zowel distributie als transport. Er kan op diverse momenten transport plaatsvinden binnen de logistieke keten. Zo is er bijvoorbeeld sprake van transport wanneer het halffabricaat eerst naar de fabrikant gaat om vervolgens als eindproduct naar het distributiecentrum getransporteerd te worden. Zoals de naam al dat vermoeden, is er in dit geval sprake van distributie.

Hierbij ontstaat er nog wel eens verwarring omdat transport dus ook een onderdeel van distributie is. De verplaatsing van het eindproduct naar een winkel of de consument is per slot van rekening ook een vorm van transport. Echter wordt dit in de logistieke wereld niet transport maar distributie genoemd.

Distributie, transport en logistiek?

Om verder iedere vorm van verwarring uit de weg te ruimen: logistiek kan dus gezien worden als het containerbegrip waaronder zowel transport en distributie vallen. Dit houdt in dat zowel distributie als transport tot de categorie logistiek behoren.

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op