Transport van gevaarlijke stoffen (ADR)

ADR Wanneer je van plan bent gevaarlijke stoffen over de weg te transporteren, krijg je te maken met het Nederlandse reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. Vervoer van deze gevaarlijke stoffen wordt gezien als een aparte branche binnen het transport. De speciale richtlijnen en wetten zorgen ervoor dat transport van deze goederen zo veilig mogelijk verloopt. Kies daarom HB Logistiek als ervaren koeriersbedrijf en schakel een koerier bezorger in die op de hoogte is van de regelgeving betreft het vervoer van gevaarlijke stoffen. 

Wat is ADR?

Gevaarlijke stoffen waaronder gassen, brandbare vloeistoffen en radioactieve stoffen worden ook wel ADR goederen genoemd. ADR is de afkorting van 'Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route'. Deze Europese overeenkomst omvat richtlijnen die betrekking hebben op het internationaal vervoeren van gevaarlijke stoffen via de openbare weg. Het ADR is onderdeel van het Nederlandse reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. 

HB Logistiek voor ADR vervoer

HB Logistiek is op de hoogte van de laatste regelgeving wanneer het aankomt op het vervoeren van ADR goederen. Het transportmiddel waarmee deze goederen vervoerd worden, dienen aan zeer strenge eisen te voldoen. Zo wordt de kans dat de schadelijke stoffen inbraak hebben op de gezondheid of het milieu geminimaliseerd. Voertuigen worden RDW gekeurd om grip op de veiligheid van het transportmiddel te bewaken welke gebruikt wordt voor het vervoer van ADR goederen. 

ADR transport met gecertificeerde chauffeurs

ADR transport moet zorgvuldig worden uitgevoerd door gespecialiseerde chauffeurs die in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Dit certificaat stelt de chauffeur in staat gevaarlijke stoffen op basis van het ADR verdrag te vervoeren. Wij bespreken dan ook graag de mogelijkheden voor een koeriersdienst met gevaarlijke en/of brandbare stoffen. Onze ervaren koeriers vervoeren het ADR transport volgens de officiële ADR regelgeving. 

ADR eisen

Bij het transport van ADR goederen komen veel verschillende voorschriften kijken. Deze voorschriften hebben betrekking op het verpakken van de goederen, het beladen van het voertuig, het voertuig zelf en het gebruik van middelen en de routebepaling. Voor verschillende gevaarlijke of brandbare stoffen wordt er onderscheid gemaakt in normale gevaarlijke goederen en zeer risicovolle goederen. Deze twee groeperingen hebben ieder dan ook eigen maatregelen en een uitgewerkt beveiligingsplan. 

Verschillende ADR klassen

De gevaarlijke stoffen worden in een klasse gebundeld om zo de ADR gevarenklassen en het gelijksoortige gevaar aan te geven. Onderstaand zijn de verschillende klassen gevaarlijke stoffen aan de hand van de ADR regelgeving. Gevarenklasse 1 en 7 transporteren wij niet

2. Gassen
3. Brandbare vloeistoffen
4. Brandbare vaste stoffen
5. Oxiderende stoffen
6. Giftige en infectueuze stoffen
8. Bijtende stoffen
9. Diverse gevaarlijke stoffen

Wil jij een van deze bovenstaande goederen vervoeren? Dan is het raadzaam een koerier bezorger van HB Logistiek in te schakelen. Verzeker jezelf van een veilige zending aan de hand van ADR erkende richtlijnen.

Neem contact met ons op voor vragen over transport van gevaarlijke goederen over de weg (ADR) of het bespreken van de mogelijkheden!

Wij zijn gespecialiseerd in koeriersdiensten naar de Benelux en Duitsland. Andere Europese landen behoren ook tot de mogelijkheden. Vrijblijvende offerte Snel en betrouwbaar 24/7 bereikbaar Next-day delivery Kleinschalige op- en overslag + handling
Mark Bongaerts Directeur / erkend koerier +31 (0)495 769 063 +31 (0)495 769 063
Neem contact op We helpen je graag verder met al je vragen.
ADR Koerier NIWO Koeriersdienst
Een greep uit ons wagenpark Elke koeriersopdracht heeft een meest ideale vervoersmiddel. Ons wagenpark voldoet in 99% van de gevallen voor alle aanvragen die we binnenkrijgen. Bekijk hier een greep uit ons wagenpark :
Zijn we trots op Onze klanten
MC Europe Wulro Kerstpakkettenidee
Maatwerk Bij HBlogistiek staan we elke dag klaar voor onze klanten. Stel dan ook gerust je vraag aan ons, ook als dit eventueel maatwerk betreft. We zijn namelijk in staat om middels een betrouwbaar netwerk van specialisten maatwerk te leveren. 90% van onze opdrachten bestaan uit (spoed)ritten. De andere 10% bestaat uit vaste terugkerende maatwerkopdrachten die verder gaan dan puur een koeriersdienst. Soms komt het namelijk voor dat een type opdracht iets extra's vergt. Zo ook in het geval van één van onze vaste klanten. Een fietsenstallingsmontage bedrijf. Deze hebben besloten om HBlogistiek naast bezorgdienst tevens als montageteam in te schakelen. In tijden van drukte schakelt HBlogistiek namelijk een technisch team in voor deze klant om naast de levering, ook de volledige opbouw en montage op locatie te verzorgen.
Heb je vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! Neem contact op